Íme az ausztrál Bill újabb finom recepje, egy „fogós rántotthusi” báránybordából. Engem két dolog fogott meg benne: egyrészt a parmezános mivolta, másrészt az, amit ő is említ a műsorában: gyerekzsúrra remek kaja. Finom, egyszerű, előre bepanírozható, majd gyorsan kisüthető, és mivel kicsik a darabok és meg lehet fogni, a gyerekek könnyen meg tudják enni. Ha nem akarunk komplett „fogásokat” tálalni, de finom és tápláló ennivalót szeretnénk, akkor ez remek választás lehet.
Igazság szerint csak egy bajom van vele: nem túl egyszerű -és olcsó- feladat bárányborda-darabokat venni:) De ezt leszámítva szuper és nagyon egyszerű étel, csak panírozótudomány szükségeltetik hozzá:)
Mennyiségeket nem írok, mert attól függ, mekkora adag bordával dolgozunk, mekkorák a tojások, stb. Minden hozzávaló „utántölthető”:), ha netán elfogyna, mielőtt az összes húst kirántanánk.
Parmezános rántott bárányborda
Hozzávalók:
kis bárányborda darabok
tojás
zsemlemorzsa
reszelt parmezán sajt
só
bors
olívaolaj
A bordákat megmossuk, ha egészben van, kis darabokra vágjuk. Folpackkal beborítjuk, és kiklopfoljuk. A tojást egy kis tálban villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy másik tálba prézlit (zsemlemorzsát) szórunk, és belekeverünk egy jó adag reszelt parmezánsajtot (mondjuk kb. egy csészényit) –érdemes frissen reszelni, ha van rá lehetőségetek, összehasonlíthatatlanul finomabb a szárítottnál.
A húsdarabokat először a tojásba, majd a parmezános prézlibe forgatjuk, és nagyon forróra (!) hevített olajban aranysárgára sütjük –így kb. 1-2 perc/oldal a sütési idő. Szűrőlapáttal (az olajat lecsöpögtetve) kiszedjük.
Bill rántott báránybordája
2009.11.18. 08:24 | kocoska77 | Szólj hozzá!
Címkék: bill recept sajt parmezán bors zsúr rántott rántott hús gyerekzsúr klopfolás panírozás hogyan kell panírozni bárányborda sydney szakácsa
A bejegyzés trackback címe:
https://fozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr421532130
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.