Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon melyik receptem kerüljön fel ma a blogra. Mert –és ezen én csodálkoztam el a legjobban- „mindent egybe” típusú tésztából igen-igen kevés recepttel rendelkezem. A nagyrészük kevert, vagy gyúrt, vagy rázott, esetleg piskóta, vagy az egyéb kategória, de még véletlenül sem „mindent egybe” tészta. Hogy akkor mi okozza a dilemmát? Igazából semmi, de mégis valami:) Mert az egyik személyes kedvencem ez a recept –úgy is mondhatnám, hogy valahogy így képzelem el tökéletes sütit- egy gondom van vele: hogy ez is csokis, mint az előző:) Na igen, lerí rólam, hogy édesszájú vagyok, és imádom a csupacsokis cuccokat. Persze ezt nem bonyolult megállapítani, elég lenne, ha belenéznétek a receptgyűjteményembe: legalább duplaannyi a süti v. egyéb édesség benne, mint az ételrecept. Hát evvan. Ennek következtében kaptok most egy másik csokis receptet is, de ha ti is szeretitek a csokis cuccokat, akkor nem fogtok érte megharagudni: ez ugyanis egy triplacsokis-mogyorós álomsüti, én imádom. Ha kipróbáljátok, arra ügyeljetek, hogy ne süssétek túl, ugyanis viszonylag gyorsan elveszíti azt a finom puha, szaftos jellegét, amitől igazán finom ez a sütemény, és csak egy sima, kicsit száraz, csokis-mogyorós süti válik belőle.
  
 Triplacsokis-mogyorós kocka
 
 Hozzávalók:
 
 30 dkg liszt
 3 dkg kakaópor
 3 csapott teáskanál sütőpor
 15 dkg barnacukor
 15 dkg cukor
 2 tasak Bourbon vaníliáscukor
 ½ teáskanál só
 4 tojás
 3 dl étolaj
 50 ml tejszín
 20 dkg vagdalt natúr, sótlan mogyoró
 10 dkg darabolt étcsokoládé
 10 dkg darabolt tejcsokoládé
 10 dkg darabolt fehércsokoládé
 +kb.15 dkg fehércsoki a tetejére díszítésnek
 A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálba szitáljuk, és elkeverjük a sóval, cukorral és a vaníliáscukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, olajat, tejszínt, és robotgéppel 1-2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül hozzákeverjük a tört mogyorót, és a darabolt fehér-, tej-, és étcsokoládét. 
 
 Egy tepsit (kb. 35x45 cm-est) vajjal v. margarinnal kikenünk, kilisztezünk, és a tésztát beleöntjük, tetejét elsimítjuk. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával nem árt ellenőrizni, de vegyük figyelembe, hogy a tésztának szaftosabbnak kell lennie, ill. ha olvadt csokiba szúrjuk, az nem mutatja a tészta állapotát;)
 
 A díszítéshez a fehércsokit felolvasztjuk, és vékony csíkokban a süti tetejére csorgatjuk. Ha rádermedt, rombusz alakban felvágjuk a sütit.
 
 Csokicsorgatás helyett –ha sietek- csak porcukorral szórom meg a tetejét. Mogyoró helyett vagdalt diót is tehetünk bele.
  



 
	 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                