Forrás: Wikimedia
A fűszerek életünk fontos részét képezik. Nemcsak kellemes ízt és aromát adnak ételeinknek, hanem egészségesebbé és nem utolsó sorban változatosabbá teszik őket. A fűszerezésnek az ételek finomabbá tételén kívül azonban étvágyjavító, emésztést segítő és sokszor gyógyhatása is van.
Múlt alkalommal megkérdezték tőlem, hogy mi az a római kömény, s én ennek kapcsán elgondolkodtam. Jól fűszerezni, eltalálni, hogy mit mivel és mennyire szabad (lehet) ízesíteni -ez nem könnyű feladat. Kezdő konyhatündér koromban kifejezetten örültem volna egy-két információnak a fűszerekkel-fűszerezéssel kapcsolatban, de ilyen sajnos ritkán állt rendelkezésemre akkoriban. Most viszont itt a lehetőség, hogy ismereteimet másokkal is megosszam, ráadásul az internet adta végtelen lehetőségeket kihasználva.
Vicces dolog ez a „konyhaművészet”, fűszerezni valamit sokféleképpen lehet, és ahány ember, annyiféle véleménnyel lehet arról, hogy egy étel finom-e vagy sem.
Múlt alkalommal megkérdezték tőlem, hogy mi az a római kömény – s én arra gondoltam, talán mást is érdekelne a válasz, és talán nem is csak a római köménnyel kapcsolatban. Felszereltem hát egy virtuális fűszerpolcot a virtuális konyhám falára, és holnaptól időnként felteszek rá néhány fűszert. Használjátok egészséggel:)
U.i.: ha szeretnétek fűszernövényeket nevelni ablakban, erkélyen, kertben, érdemes megnézni Margit honlapját ezügyben:)