A lisztszórás is a sűrítési eljárások egyike, a rántáshoz és a habaráshoz hasonlóan. Abban az esetben célszerű használni, ha előzőleg kevés zsiradékban és lében pároltuk meg az alapanyagokat.
Hogyan kell lisztszórással sűríteni?
Ilyenkor a folyadék elpárolgása után megmaradt zsiradékra + alapanyagokra szórjuk a lisztet, alaposan megkeverjük, kicsit megpirítjuk a lisztet az alapanyagokkal együtt, majd felengedjük a szükséges mennyiségű folyadékkal.
A lisztszórás előnye, hogy ilyenkor nincs szükség rántáskészítésre.
Konyhai eljárások és praktikák - Lisztszórás
2009.10.16. 08:00 | kocoska77 | Szólj hozzá!
Címkék: alapok főzés sűrítés lisztszórás besűrítés
A bejegyzés trackback címe:
https://fozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr221439884
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.