Na igen. Felmerül bennem újra és újra a kérdés, vajon milyen alapon próbálok én bárkit főzésre tanítani –jómagam csak anyukámtól tanultam eme tudomány alapjait, sosem jártam ilyen jellegű tanfolyamra vagy vendéglátósuliba. Nem vagyok szakács. Viszont sokszor átéltem azt az érzést, hogy egy csillivilli honlapon olvasott vagy főzőműsorban hallott recept szövegének felét sem értettem. Esetleg értettem, de fogalmam sem volt, honnan szerzek ilyen hozzávalókat. Ilyenkor sok időm elment a neten kutakodással, néha eleve neki se álltam emiatt az adott étel elkészítésének.
Arra gondoltam, vagyunk még páran, akik ilyen vagy olyan okból, de most kezdenek beletanulni a főzés mikéntjébe, és tele vannak olyan kérdésekkel, ami egy gyakorlottabb ember számára már alap, rutinná vált, így például le sem írja a receptjébe.
Nekik készül ez a blog, eleinte talán bukdácsolva, de mindenképp azzal a jószándékkal, hogy hasznos kérdésköröket végigjárva segíthessek egy kicsit beletanulni és ráérezni, milyen jó dolog finomakat sütni-főzni és aztán jól megenni:)))