A tészta extra csokisságát csodásan ellenpontozza a sárgabarack édesen savanykás ízvilága.
Az tuti, hogy ilyet még rengeteget fogok sütni.
Ami a receptet illeti:
Sárgabarackból indultam ki -nem bírunk betelni vele, és roskadozik a fa is-, de most valami csokisra is vágytam, így jött az ötlet: újragondoltam a csokis-körtés sütimet, és most csokis-sárgabarackos süti készült helyette. Meg kell mondjam, a végeredmény engem is kicsit meglepett, mert az amúgy is puha süti még puhább lett, szinte elomlik az ember szájában. Igazi szaftos, puha, nagyon-nagyon csokis, de közben intenzíven gyümölcsös álomsüti.
Az eredeti receptet a hozzávalókkal itt megtalálhatjátok, de körte helyett kb. 60 dkg sárgabarack kell (egészben, nem kimagozva), és kell még kb. fél bögre fahéjas cukor. A tészta ún. rázott tészta, vagyis fogjuk az összekevert száraz hozzávalókat, beleöntjük a nedveseket, és jól összerázzuk. Nem túl bonyolult, igaz?
Ezután mehet a tepsibe, amit előtte kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a vágott felével felfelé a tészta tetejét beborítjuk vele.
Majd egyenletesen elosztva rászórjuk a fahéjas cukrot, és már mehet is a sütőbe.
A sütési idő a gyümölcs levesessége miatt megnő, kb. 40 perc alatt lett kész, az utolsó 10 percre letakarva, hogy a teteje nehogy megégjen.
Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel hírlevelünkre, ha elsőként akarsz értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, receptekről!