Nem tudom, veletek is előfordult-e már, vagy csak én bénázok időnként, de van, hogy kicsit elméretezem a sonkaadagot –például azért, mert túl sok egyéb finomságot készítek. Ilyenkor Húsvét elmúltával felmerül a kérdés: mi a frászt csináljak a megmaradt sonkával??? Erre a kérdésre itt egy klasszikusnak mondható válasz: a sonkás kocka. Idén például 2 nagydarab sonkát vettem (ne kérdezzétek, miért:)), amiből az egyiket megsütöttem, de a sok egyéb finomság és csoki mellett a másik sonka valahogy megmaradt:)
Sonkás kocka
2010.04.10. 16:35 | kocoska77 | Szólj hozzá!
Így lett ebédre sonkás kocka -előre bocsátanám, hogy én sok sonkával szeretem:)
Sonkás kocka
Hozzávalók:
kb. 50 dkg száraztészta (pl. fodros nagykocka, esetleg csuszatészta)
kb. 25 (v. 30 ;)) dkg füstölt, főtt sonka (de tarja is jó)
3 tojás
2 dl tejföl v. tejszín
reszelt sajt a tetejére (füstölt sajt is lehet)
só
bors
vaj (az edény kikenéséhez)
zsemlemorzsa
A tésztát bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A füstölt sonkát apróra vágjuk, összekeverjük a tojások sárgájával, tejföllel v. tejszínnel (ki hogy szereti jobban). Sózzuk (de csak óvatosan, mert a hús eleve sós), frissen őrölt borssal ízesítjük, és a lecsepegtetett tésztával jól összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel, és hozzákeverjük a húsos tésztához. Egy kisebb tepsit vagy egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk, majd a tésztát beleöntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, közepes lángon / kb. 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Címkék: recept füstölt sonka sonkás kocka
A bejegyzés trackback címe:
https://fozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr181909934
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.