Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
3 alma
8 evőkanál cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
1 teáskanál reszelt citromhéj
4 csésze víz
kb. 2 evőkanál citromlé
A leveles tésztát kivesszük a hűtőből. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, megpucolni nem kell, de a magházát kivágjuk. Egy lábosba feltesszük a vizet 3 evőkanál cukorral és a citromlével melegedni. Az almákat vékony szeletekre vágjuk és beletesszük a forrásban levő vízbe, csak kb. 2 percre, hogy az alma kicsit megpuhuljon, és könnyen lehessen hajlítani. Ekkor kivesszük, majd papírtörlőre rakosgatva megszárítjuk őket. Közben a citromot megmossuk, héját lereszeljük, és kb. 1 teáskanálnyit belőle összekeverünk a maradék cukorral, a fahéjjal és a szerecsendióval.
A leveles tésztát nyújtódeszkán kitekerjük, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Megszórjuk a cukros keverékkel, és a csíkokat –ha függőleges csíkokat vágtunk- fentről lefelé, ha vízszintesen, akkor jobbról balra kirakjuk az alma szeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd alulról/balról kezdve szorosan felcsavarjuk. A végét kissé nedves ujjal odanyomjuk az oldalához (minél ügyesebbek vagyunk, annál kevésbé nyílnak szét sülés közben), és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, egymástól kis távolságra. Kb. 200-220 fokon kb. 25 percig sütjük, ill. addig, míg világos-aranybarna nem lesz. A kész rózsákat porcukorral megszórjuk.
Erre a finom sütire Catalina Kolker blogján leltem, ott az eredeti sok-sok képpel van illusztrálva. Ha nem egyértelmű, a képeket megnézegetve nektek is biztos minden a helyére kerül:)
Fahéjas-almás rózsák
2010.02.09. 08:08 | kocoska77 | Szólj hozzá!
Címkék: alma recept levelestészta fahéj leveles tészta aprósütemény fahéjas édesség édes aprósütemény fahéjas almás rózsák
A bejegyzés trackback címe:
https://fozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr921733197
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.