Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag juhbeles virsli
1 tojás
szezámmag
kevés liszt
A tojást felverjük. A leveles tésztát nyújtódeszkán kitekerjük, és virsli-szélességű, kb. 7-10 cm magasságú (a virsli vastagságától függ) téglalapokra vágjuk. Mindegyikbe teszünk egy-egy virslit, és vele együtt feltekerjük, mint a palacsintát. A szélüket megkenjük kevés felvert tojással és összetapasztjuk. Éles késsel a virslis rudakat kb. 1-2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk (kb. 1-2 cm). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kicsit belisztezzük, hogy a tészta ne ragadjon rá, és a virslis falatkákat egymástól kis távolságra beállítjuk. Tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. Alacsony hőfokon (kb. 150 fok) kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Ez a süti annál finomabb, minél jobb minőségű virslivel dolgozunk, érdemes tehát nem a legolcsóbbat választani. Általánosságban elmondható, hogy ha nagyrészt színhúsból, és nem ipari szalonnából, hanem jóminőségű sertésszalonnából készül, kevés adalékanyaggal, akkor tuti finom lesz. Ha valakit érdekel, e témáról bővebben olvashat a Bűvös szakács blogon.