Előfordult már veled, hogy főzéskor le kellene mérned a hozzávalókat, de nincs kéznél mérleg? Azért még nincs veszve minden:) Itt egy kis segítség erre az esetre:
1 csapott (lapos) evőkanálnyi liszt = kb. 1 dkg
1 csapott (lapos) evőkanálnyi búzadara = kb. 1 dkg
1 csapott (lapos) evőkanálnyi zsír = kb. 2 dkg
1 csapott (lapos) evőkanálnyi só = kb. 1,5 dkg
1 csapott (lapos) evőkanálnyi cukor = kb. 1,5 dkg
1 dl finomliszt = kb. 5 dkg
1 dl búzadara = kb. 7 dkg
Folyadékot pedig érdemes olyan pohárral/bögrével kimérni, amelyikről tudjuk, hogy hány decis (pl. 0,5, 2, 3, 5 dl –es).
Konyhai eljárások és praktikák - Mérés becsléssel
2009.10.03. 12:10 | kocoska77 | Szólj hozzá!
Címkék: alapok mérés főzés konyhamérleg
A bejegyzés trackback címe:
https://fozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr111414643
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.