Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kb. 1 kisebb vöröshagyma
1 csomag ízesebb sonka (lehetőleg ne pl. csirke- v. pulykamell sonka legyen)
1 kisebb darab sajt (pl. füstölt, edámi, de lehet sima trappista is)
olaj
só
bors
1 tojás
szezámmag
kevés liszt
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Közben a sonkát szintén nagyon apróra vágjuk, és az üveges hagymához keverjük. Kicsit megpirítjuk, de csak óvatosan, egész kicsit, nehogy keményre süljön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretoljuk. A sajtot felkockázzuk (kis kockákra), de akár le is reszelhetjük, ha valaki úgy jobban szereti. A tojást felverjük. A leveles tésztát nyújtódeszkán kitekerjük, és nagyobb, min. 7-8 cm széles téglalapokra vágjuk. Mindegyik téglalap egyik felébe teszünk egy-egy adagot a sonkás töltelékből és a sajtkockákból/reszelt sajtból, majd a tészta másik felét ráhajtva kis párnácskákat formázunk. A szélüket megkenjük kevés felvert tojással és kézzel alaposan összenyomkodjuk, én kicsit fel szoktam pödörni, jól is néz ki és jobban is zár:) Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kicsit belisztezzük, hogy a tészta ne ragadjon rá, és a párnácskákat egymástól kis távolságra beállítjuk. Tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. Alacsony hőfokon (kb. 150 fok) kb. negyed óra alatt készre sütjük.
Sonkás-sajtos párnácskák
2010.02.10. 08:13 | kocoska77 | Szólj hozzá!
Címkék: recept levelestészta leveles tészta aprósütemény sonkás sajtos párnácska
A bejegyzés trackback címe:
https://fozosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr271733202
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: mobile vikings opinie 2018.01.28. 17:31:35
TOP10 zenész cameo EVÖR - B-oldal
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.