Múlt pénteken meglátogatott minket az én drága barátnőm. Ez már önmagában is nagy dolog, de mivel ő mostanság Angliában él, így ez különösen örömteli eseménynek számított. Csinos volt, mosolygós és jó illatú, és a kedves ölelése már nagyon hiányzott nekem:) Jól éreztük magunkat. Ettünk, ittunk, beszélgettünk, babáztunk, közben pedig jó sok fényképet készített rólunk. Panka édesebbnél édesebb pózait sikerült rendre lekapnia, remélem kapunk majd belőlük:)
Mikor előző nap arról kérdeztem, mit süssek, ő azt válaszolta, túrósat. Gondoltam egyet, és a túrós sütim előzményeként Csécsi pecsenyét sütöttem:) Jót nevetett rajta, merthogy az is túrós volt:)
Csécsi pecsenye
Hozzávalók:
kb. 7-8 szelet karaj (nekem kb. ennyi teríti be a tepsit)
kb. 1 kg krumpli
½ kg túró
kb. 25 dkg füstölt húsos szalonna (v. kb. 1-2 csomag bacon)
1 csokor petrezselyem, finomra vágva
1 csokor snidling, finomra vágva
kakukkfű, finomra vágva
mustár
2-3 evőkanál tejföl
só
bors
A húst kiklopfoljuk, besózzuk, és vékonyan bekenjük mustárral (mindkét oldalát). A krumplit megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk, a szalonnát vékonyan leszeleteljük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a snidlinget, valamint 2-3 evőkanál tejfölt, icipici sót és jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tepsi alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel (ha baconnal készítem, akkor dupla szeleteket fektetek a tepsi aljára), majd ráhalmozzuk a karikára vágott burgonyát (kb. 2, max. 3 rétegben). Vékonyan sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés olajat csöpögtetünk rá. Ráfektetjük a mustáros hússzeleteket, és megszórjuk kakukkfűvel (lehet szárított is, de ha friss, akkor óvatosan fűszerezzünk, mert a friss fűszernövénynek sokkal erőteljesebb az íze). Végül rásimítjuk a túrómasszát, betakarjuk alufóliával és betoljuk a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt megsül.