Főzősuli - Utolsó kommentek
blfr6@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://fozosuli.blog.hu/2009/11/09/paroloedeny_pro_es_kontra/full_commentlist/1#c39112250
Válasz erre: Párolóedény pro és kontra
2020-10-21T17:47:26+02:00
2020-10-21T17:47:26+02:00
Tekes
http://blog.hu/user/324715
Én is ma kaptam meg. Holnap főzők is vele csirkemellet vegyes mirelit zöldséget. Jó lenne több receptet, ötletet látni. Hol lehet ilyen recepteket találni? Egy ötlet: csapvíz helyett lágy ártézi vizet fogok önteni a víztartályba esetleg előmelegítve gázon, így lehet az áramon is spórolni.
https://fozosuli.blog.hu/2009/11/09/paroloedeny_pro_es_kontra/full_commentlist/1#c37839154
Válasz erre: Párolóedény pro és kontra
2019-11-12T21:20:08+01:00
2019-11-12T21:20:08+01:00
Igaz János
http://blog.hu/user/1461078
Még csak ma vettem meg az elektromos párolómat , de kösz a hasznos tanácsaidat !
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata/full_commentlist/1#c37030671
Válasz erre: Egy könnyű nyáresti vacsora... Görög saláta
2019-04-07T20:45:46+02:00
2019-04-07T20:45:46+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
A görögsaláta az egyik kedvenc ételem, laktató és nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá sok hozzávaló, tehát amikor bemegyek a boltba csak bedobálok mindent a kosárba. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-04-04-2019/">www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-04-04-2019/</a> itt találtam múltkor kigyóubit 70 forintért, szoktak lenni akciók
https://fozosuli.blog.hu/2012/06/12/megmaradt_szikkadt_kenyer_zsemle_kifli_felhasznalasa/full_commentlist/1#c31817134
Válasz erre: Megmaradt szikkadt kenyér, zsemle, kifli felhasználása
2016-11-26T00:03:00+01:00
2016-11-26T00:03:00+01:00
Teiresias
http://blog.hu/user/209371
A pirított kenyér/zsemlekocka a zsemlegombóchoz is alap, ami pedig alap pl. a vadashoz... :)
https://fozosuli.blog.hu/2009/11/09/paroloedeny_pro_es_kontra/full_commentlist/1#c24125491
Válasz erre: Párolóedény pro és kontra
2014-08-10T23:16:00+02:00
2014-08-10T23:16:00+02:00
adla
http://blog.hu/user/862029
a blogod pedig tetszik, rendkívül hasznos; üdv! :)
https://fozosuli.blog.hu/2009/11/09/paroloedeny_pro_es_kontra/full_commentlist/1#c24125461
Válasz erre: Párolóedény pro és kontra
2014-08-10T23:14:20+02:00
2014-08-10T23:14:20+02:00
adla
http://blog.hu/user/862029
jah, még egy dolog - pro -, amit nem említettél meg:<br />
<br />
én nem használok mikrót már néhány éve, helyette a párolóban melegítem meg az ételeket - akár a hűtőből kivett készételt is - fogyasztás előtt, nagyon gyorsan megvan, és sem az állaga, sem az íze nem változik meg, plusz a mikrohullámok okozta molekuláris (vagy milyen;) károsodást is megúsztuk, tiszta haszon! ;)
https://fozosuli.blog.hu/2009/11/09/paroloedeny_pro_es_kontra/full_commentlist/1#c24125389
Válasz erre: Párolóedény pro és kontra
2014-08-10T23:09:15+02:00
2014-08-10T23:09:15+02:00
adla
http://blog.hu/user/862029
szia, jó kis összegzést sikerült összeszedned, osztom is szinte mindet, egyetlen mondat kivételével, és ez az utolsó: nem lesz "plötty" a zöldség az elektromos párolóedényben, éppen ellenkezőleg, gyönyörű színük és formájuk marad - számomra ez volt a legnagyobb meglepetés, amikor először kipróbáltam -, valamint az ízük is eltérő a hagyományos kevés zsiradékon való pároláshoz képest (pláne a főzéshez!).<br />
<br />
ami pedig a vízkövesedést illeti, az valós probléma, ha kemény a víz a környéken - mint nálunk is -, de azért nem egyetlen használat után merül ez fel, hanem inkább 6-8 után, bár nálam 10 is elmegy, simán... viszont könnyű vízkőteleníteni: este ecetet és vizet tölt bele az ember a leírás szerint, reggel pedig kiönti - én ezt még takarékos módon tisztításra is felhasználom (pl. a mosogatóba, stb.)
https://fozosuli.blog.hu/2012/08/06/a_sikeres_befozes_titkai/full_commentlist/1#c17971021
Válasz erre: A sikeres befőzés titkai
2012-10-05T14:06:44+02:00
2012-10-05T14:06:44+02:00
Lív36
http://blog.hu/user/757929
Gyógyászaton túl egyes illóolajok kiválóan alkalmasak tartósításra is. Ilyen például a citrom olaj, amellyel szörpöket, lekvárokat lehet tartósítani, vagy a bazsalikom, a rozmaring, fekete bors és az oregano olajok, amelyekkel a paradicsomos készítményeket (házi pizzaszósz, lecsó, tésztaszósz, stb). Használatuk nagyon egyszerű: a megfelelő olajokból és frakcionált kókuszolajból keveréket készítek: pl 5 evőkanál kókusz + 5 csepp citrom. Ebből a keverékből annyit teszek az üvegbe, hogy az olajréteg ellepje, ezáltal légmentesen lezárja a tartósítandó étel felületét.<br />
A felsorolt olajok mindegyike gombaölő, fertőtlenítő hatású, így a penészgombák nem tudnak elszaporodni. A frakcionált kókuszolaj nem avasodik, ezért érdemes azt használni.<br />
Kiváló természetes módszer, amivel el lehet kerülni a vegyszerek használatát.<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.gyogyitoolaj.hu">www.gyogyitoolaj.hu</a>
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata/full_commentlist/1#c17424770
Válasz erre: Egy könnyű nyáresti vacsora... Görög saláta
2012-07-29T01:25:37+02:00
2012-07-29T01:25:37+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata?fullcommentlist=1#c17423017" class="reply_nick_742881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17423017 );">@titokmacsek</a>: Hehe... nekem is onnan van bazsalikomom általában, mert még sosem maradt meg, de pl. a rozmaring kint pompázik a kiskertemben, abból nem vagyok a boltira rászorulva :-)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata/full_commentlist/1#c17423121
Válasz erre: Egy könnyű nyáresti vacsora... Görög saláta
2012-07-28T19:59:29+02:00
2012-07-28T19:59:29+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata?fullcommentlist=1#c17422120" class="reply_nick_474150" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17422120 );">@Hobbychef</a>: Köszönöm :-) Őszintén szólva én hallottam már az ellenkezőjét is, hogy bazsalikommal "az igazi"... Szerintem az a <br />
legfontosabb, hogy kinek hogy ízlik :-) Borecettel még nem próbáltam egyébként...
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata/full_commentlist/1#c17423017
Válasz erre: Egy könnyű nyáresti vacsora... Görög saláta
2012-07-28T19:43:01+02:00
2012-07-28T19:43:01+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata?fullcommentlist=1#c17423008" class="reply_nick_309092" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17423008 );">@kocoska77</a>: nekem is csak cserepes, multiból vett szokott lenni, de akkor még vajaskiflihez is :)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata/full_commentlist/1#c17423008
Válasz erre: Egy könnyű nyáresti vacsora... Görög saláta
2012-07-28T19:41:12+02:00
2012-07-28T19:41:12+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata?fullcommentlist=1#c17421119" class="reply_nick_742881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17421119 );">@titokmacsek</a>: Jóvanna, friss fűszernövénnyel persze hogy finomabb, már akinek van. Nekem momentán egyébként nincs is friss bazsalikomom, bár szokott lenni. De pl. petrezselymem, mentám vagy rozmaringom van ;-)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata/full_commentlist/1#c17422120
Válasz erre: Egy könnyű nyáresti vacsora... Görög saláta
2012-07-28T16:57:26+02:00
2012-07-28T16:57:26+02:00
Hobbychef
http://blog.hu/user/474150
Guszta lett a görög salátád. A bazsalikomot én elhagynám, az inkább az olasz konyha jellemzője.Tennék viszont bele még paptikát, borecetet.
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/28/egy_konnyu_nyaresti_vacsora_gorog_salata/full_commentlist/1#c17421119
Válasz erre: Egy könnyű nyáresti vacsora... Görög saláta
2012-07-28T13:55:10+02:00
2012-07-28T13:55:10+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
friss!bazsalikomot! a morzsolt az csak morzsolt.
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17418030
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-27T22:20:52+02:00
2012-07-27T22:20:52+02:00
-gabe-
http://blog.hu/user/154771
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17417084" class="reply_nick_256915" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17417084 );">@atila68</a>: érzem én az iróniát a soraidban, de nem bírom ki ;) "Pető Gyula a Mátyás pince ügyvezető igazgatója több évtizedes hazai és külföldi tapasztalatát foglalja össze az Ételkészítési ismeretek című könyvében."
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17417084
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-27T20:22:27+02:00
2012-07-27T20:22:27+02:00
atila68 (törölt)
http://blog.hu/user/256915
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390891" class="reply_nick_154771" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390891 );">@-gabe-</a>: Ki az a Pető?<br />
Teccikérteni?
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17391396
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T22:36:32+02:00
2012-07-24T22:36:32+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17391060" class="reply_nick_742881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17391060 );">@titokmacsek</a>: A cukkinis ismerős, de patisszonnal még nem csináltam, finomnak hangzik...<br />
Jól fejlett franciamániásként Ratatouille -t is szeretnék még főzni :-)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17391060
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T22:02:38+02:00
2012-07-24T22:02:38+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390954" class="reply_nick_309092" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390954 );">@kocoska77</a>: eskü, hogy nem néztem meg, hogy a tiéd :)<br />
Ja! a cukkini sem ront rajta, sőt apu patisszonnal is csinálja, ha olyanja van.
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390954
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T21:51:18+02:00
2012-07-24T21:51:18+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390800" class="reply_nick_742881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390800 );">@titokmacsek</a>: Na, most elpirultam :-) Köszi a dícséretet... :-)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390891
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T21:44:50+02:00
2012-07-24T21:44:50+02:00
-gabe-
http://blog.hu/user/154771
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390304" class="reply_nick_256915" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390304 );">@atila68</a>: "a lecsó húsos, nem csípős zöldpaprikából és jó kemény húsú paradicsomból készül." Pető Gyula - Ételkészítési ismeretek
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390821
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T21:36:58+02:00
2012-07-24T21:36:58+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390445" class="reply_nick_256915" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390445 );">@atila68</a>: csapd hozzá még a négy oldalú dobókockát, és készen vagyunk ;-)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390800
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T21:35:15+02:00
2012-07-24T21:35:15+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390786" class="reply_nick_309092" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390786 );">@kocoska77</a>: pláne! :D<br />
node nem offolnék szét egy príma kis szakmai blogot.:)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390787
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T21:33:40+02:00
2012-07-24T21:33:40+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390445" class="reply_nick_256915" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390445 );">@atila68</a>: na és a facsavar???
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390786
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T21:33:32+02:00
2012-07-24T21:33:32+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390324" class="reply_nick_742881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390324 );">@titokmacsek</a>: és csúnya nagy bibit hagy :D
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390445
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T20:53:12+02:00
2012-07-24T20:53:12+02:00
atila68 (törölt)
http://blog.hu/user/256915
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390324" class="reply_nick_742881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390324 );">@titokmacsek</a>: <br />
Akkor a paradicsomos lecsó szóösszetétel mehet a műanyag vágódeszka, beton talpfa, alumínium vaskapu, és La Manche csatorna fonémák közé?<br />
Én kérek elnézést!
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390324
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T20:36:16+02:00
2012-07-24T20:36:16+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17390304" class="reply_nick_256915" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17390304 );">@atila68</a>: mégsem :) térkődobás nem elegáns.
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17390304
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T20:33:11+02:00
2012-07-24T20:33:11+02:00
atila68 (törölt)
http://blog.hu/user/256915
Dobjatok rám térkövet ha rosszul tudom, de a lecsóban startból nincs paradicsom.<br />
Azt amelyikben van hívják paradicsomos lecsónak.<br />
Vagy mégsem?
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17389246
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T18:34:19+02:00
2012-07-24T18:34:19+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17388586" class="reply_nick_154771" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17388586 );">@-gabe-</a>: Hajrá :-) Jó étvágyat kívánok :-)!
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17388586
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T17:11:52+02:00
2012-07-24T17:11:52+02:00
-gabe-
http://blog.hu/user/154771
MMmmmm. Nálunk is a tojásos lecsó a kedvenc :) Meghoztad a kedvemet, asszem nekiállok és összedobok egy adagot...
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17386786
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T14:04:14+02:00
2012-07-24T14:04:14+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso?fullcommentlist=1#c17385795" class="reply_nick_742881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17385795 );">@titokmacsek</a>: Csak egyetérteni tudok :)
https://fozosuli.blog.hu/2012/07/24/a_nyar_izei_lecso/full_commentlist/1#c17385795
Válasz erre: A nyár ízei: Lecsó
2012-07-24T12:16:43+02:00
2012-07-24T12:16:43+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
lecsó bárhogyan, bármivel! :)
https://fozosuli.blog.hu/2012/06/18/kukunberg_neni_kovaszos_uborkaja_8753/full_commentlist/1#c17017479
Válasz erre: Kukunberg néni kovászos uborkája
2012-06-18T14:56:34+02:00
2012-06-18T14:56:34+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2012/06/18/kukunberg_neni_kovaszos_uborkaja_8753?fullcommentlist=1#c17017069" class="reply_nick_318825" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17017069 );">@algie</a>: Szia algie! Én is nemrég találtam rá újra erre a könyvre, anyunál, a gyerekkori könyvespolcomon, jónéhány másik, ronggyá olvasott könyvemmel egyetemben :) Olyan jó volt újraolvasni őket... :)<br />
<br />
A kovászos uborkát én sem szeretem túl fűszeresen, bár azért fokhagymát rendszeresen teszek bele, igaz, nem olyan sokat, hogy az domináljon, csak annyit, hogy hozzáadjon az ízéhez. És a fokhagyma nélkülit is nagyon szeretem :)
https://fozosuli.blog.hu/2012/06/18/kukunberg_neni_kovaszos_uborkaja_8753/full_commentlist/1#c17017069
Válasz erre: Kukunberg néni kovászos uborkája
2012-06-18T14:05:22+02:00
2012-06-18T14:05:22+02:00
algie
http://blog.hu/user/318825
De rég olvastam ezt a könyvet! Nagyon ismerősnek tűntek a sorok, de azt hiszem. sokáig kellett volna gondolkodnom, ha nincs ott a megfejtés :)<br />
Amúgy nekem az igazi kovászos uborka még puritánabb: nálunk fokhagymát sem raknak bele. Persze megeszem a fokhagymásat is, de nekem nem hiányzik belőle.
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/28/liszt_kisenciklopedia/full_commentlist/1#c16377656
Válasz erre: Liszt kisenciklopédia
2012-04-14T23:23:27+02:00
2012-04-14T23:23:27+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2009/09/28/liszt_kisenciklopedia?fullcommentlist=1#c14519844" class="reply_nick_398008" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 14519844 );">@Nefelejcs2</a>: De jó, köszönöm a kiegészítést és a kedves szavaidat is :)
https://fozosuli.blog.hu/2012/04/06/hogyan_fujjunk_ki_egy_tojast/full_commentlist/1#c16306699
Válasz erre: Hogyan fújjunk ki egy tojást?
2012-04-06T19:25:50+02:00
2012-04-06T19:25:50+02:00
-gabe-
http://blog.hu/user/154771
Nálunk az én feladatom a tojás kifújása, és nagyjából minden így is történik. Próbáltam már tűvel, és csavarral is lyukfúrást, előbbivel egyszerűbb, utóbbi nagyobb lyukat üt (így könnyebb aztán kifújni), de ilyenkor hajlamosabb megrepedni a tojás. <br />
<br />
Egy újítást vezettem be, mert a zsákvarrótű mindig szétszedte a tenyeremet amikor beletoltam a tojásba, és ez a munkás kesztyű. Bal kéz szabad, ebben van a tojás (fontos a tapintás, hogy ne roppantsd össze), jobb kézre vastag bőr melóskesztyűt húzok, és ebbe fogom a tűt. Így sokkal gyorsabban, és főleg fájdalommentesen lehet kilukasztani a tojást. <br />
<br />
Bó'dog húsvétot!
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/28/liszt_kisenciklopedia/full_commentlist/1#c14519849
Válasz erre: Liszt kisenciklopédia
2011-09-22T11:42:15+02:00
2011-09-22T11:42:15+02:00
Vörös Nefelejcs
http://blog.hu/user/398008
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2009/09/28/liszt_kisenciklopedia?fullcommentlist=1#c10512359" class="reply_nick_348681" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 10512359 );">@Golden eye</a>: Nyilván élesztőt. :)
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/28/liszt_kisenciklopedia/full_commentlist/1#c14519844
Válasz erre: Liszt kisenciklopédia
2011-09-22T11:41:43+02:00
2011-09-22T11:41:43+02:00
Vörös Nefelejcs
http://blog.hu/user/398008
Nekem egyszer úgy mondta egy molnár, hogy a rétesliszt sikértartalma nagyobb. Ezért is ragacsosabb, mint a sima liszt - abból nem is tudok jó galuskát csinálni. <br />
Anyósom meg egyáltalán nem tart otthon simalisztet, csak réteslisztet. Szakácsnő...mindent réteslisztből főz.<br />
A rozslisztet csak az dicséri, aki még sosem próbált belőle kenyeret csinálni :).<br />
<br />
Én nagyon örültem, hogy találtam egy ilyen összefoglalást, és szerettem volna kiegészíteni.
https://fozosuli.blog.hu/2010/04/12/so_liszt_gyurma_3/full_commentlist/1#c11764374
Válasz erre: Só-liszt gyurma
2010-12-02T15:25:56+01:00
2010-12-02T15:25:56+01:00
alegna21
http://blog.hu/user/539427
Karácsonyra nagyon szép figurákat lehet készíteni ebből a kis füzetből:<br />
Karácsonyi só-liszt figurák (Színes ötletek)<br />
<a rel="nofollow" href="http://konyv-konyvek.hu/karacsonyi_soliszt_figurak">konyv-konyvek.hu/karacsonyi_soliszt_figurak</a><br />
<br />
Feldobják a lakást, és ünnepi hangulatot kölcsönöznek neki!:)
https://fozosuli.blog.hu/2009/10/14/konyhai_eljarasok_es_praktikak_habaras/full_commentlist/1#c10752188
Válasz erre: Konyhai eljárások és praktikák - Habarás
2010-08-17T20:24:17+02:00
2010-08-17T20:24:17+02:00
blitzkrieg
http://blog.hu/user/379988
tipp: turmixgéppel sokkal egyszerűbb és gyorsabb...nincs óvatoskodás, szitálás, szűrés, meg kanalanként adagolás...<br />
<br />
Beledobod a tejfölt/tejszínt/akármit, rá a liszt és turmix 10 másodpercig. Rámersz pár merőkanállal a forró ételből és megint 10 másodperc turmix. Már csak vissza kell önteni az ételre, közben persze kicsit kevered.
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/28/liszt_kisenciklopedia/full_commentlist/1#c10512359
Válasz erre: Liszt kisenciklopédia
2010-07-20T18:08:28+02:00
2010-07-20T18:08:28+02:00
Golden eye
http://blog.hu/user/348681
Érdeklödnék,hogy mit takar az önkelesztös liszt?
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/27/malnas_turos/full_commentlist/1#c8604661
Válasz erre: Málnás túrós
2010-02-06T12:30:40+01:00
2010-02-06T12:30:40+01:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2009/09/27/malnas_turos?fullcommentlist=1#c8581292" class="reply_nick_394449" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 8581292 );">@icziri</a>: :D Feltétlen írd meg, hogy ízlett :D
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/27/malnas_turos/full_commentlist/1#c8581292
Válasz erre: Málnás túrós
2010-02-04T14:43:20+01:00
2010-02-04T14:43:20+01:00
juana
http://blog.hu/user/394449
Finom lehet.Kipróbálom.
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/25/marhajooo/full_commentlist/1#c7453444
Válasz erre: Bill marhasültes szendvicse
2009-10-24T16:50:40+02:00
2009-10-24T16:50:40+02:00
-gabe-
http://blog.hu/user/154771
Köszi az infókat, így már el merem kezdeni. Majd beszámolok róla, hogyan sikerült.<br />
<br />
Üdv,<br />
<br />
Gabe
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/25/marhajooo/full_commentlist/1#c7446067
Válasz erre: Bill marhasültes szendvicse
2009-10-23T14:02:10+02:00
2009-10-23T14:02:10+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2009/09/25/marhajooo?fullcommentlist=1#c7439388" class="reply_nick_154771" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 7439388 );">@-gabe-</a>: Szia Gabe!<br />
<br />
Nem haragszom,örülök, hogy érdeklődsz:) Igyekszem sorban válaszolni rájuk:<br />
<br />
1.) Azt megmondani, hogy mennyi majonéz kell a szendvicshez, legalább annyira nehéz, mint azt meghatározni, hogy összesen mennyi majonézt/kechupot eszel a sültkrumplidhoz. Őszintén szólva még magamnak se mindig találom el, sokszor kell új adagot csinálnom félúton. Én rendszerint fogok egy kis tálkát, beleöntök saccra egy adag majonézt, megpucolok kb. 2-3 gerezd fokhagymát (a mennyiség a gerezd méretétől is függ és igen, a kemény végeit is levágom) és fokhagymapréssel belenyomom a majonézbe, majd összekeverem. Nehéz mennyiséget mondani, mert sok mindentől függ: Hány szelet és mekkora szelet húst sütsz meg? Mennyire vastagon megmajonézezve szereted? Ezek csak akkor derülnek ki, ha nekiállsz. Ha nem elég a majonéz, legfeljebb csinálsz még:) Kezdj mondjuk egy kistálka feléig töltött majonézmennyiséggel.<br />
<br />
2.) Ehhez azt kellene tudni, hogy végül mennyi majonézzel indulsz neki:) Egyszerre 2 gerezdnél ne tegyél bele többet. Keverd össze, és kóstold meg -ha finom, és érzed, hogy fokhagymás, nem sima majonézíz, akkor elég bele. Ha kevés, nyomj bele még egy gerezddel, keverd össze és kóstold újra. Ha túl fokhagymás, keverj hozzá egy kis majonézt.<br />
<br />
3. ) A kevés az néhány evőkanálnyit jelent. Én kb. 2, max. 3 kanálnyit teszek, de ez is függ attól, hogy mennyi a hagymád. Nincs különösebb jelentősége, ha kicsit több vagy kevesebb, de azért ne ragadjon/égjen le a hagyma, ill. ne lepje el az olaj. <br />
<br />
4. Nem igazán tud rottyanni, mert nem kell rá annyi folyadék:) De a hagymát a balzsamecettel együtt fonnyasszuk meg, vagyis ne a végén, hanem az elején tedd a hagymára, és úgy hagyd -időnként kevergetve-, hogy összeessen a hagyma.<br />
<br />
Remélem tudtam segíteni. Vágj bele bátran, a legjobb tanítómester úgyis a tapasztalat:)<br />
<br />
Kócoska
https://fozosuli.blog.hu/2009/09/25/marhajooo/full_commentlist/1#c7439388
Válasz erre: Bill marhasültes szendvicse
2009-10-22T15:43:17+02:00
2009-10-22T15:43:17+02:00
-gabe-
http://blog.hu/user/154771
Szia!<br />
<br />
Szeretném elkészíteni ezt a szendvicset, de abszolút konyhai analfabétaként felmerült bennem egy rakás kérdés. Remélem nem haragszol, ha kérdezek:<br />
<br />
1.) Fokhagymás majonéz: odáig megvan a dolog, hogy a fokhagymagerezd külső héját leszedem, gondolom a kemény végeit is le kell vágni, (vagy préseléskor ez mindegy?), de nagyjából mennyi majonézt szoktál használni, hogy elég legyen 2-3 szendviicshez? <br />
<br />
2.) Az is ok, hogy óvatosan fűszerezzek, de amíg a só/borsnál ez viszonylag egyszeűen megoldható, a fokhagymánál már bonyolultabb. Gondolom ne egyesével pucoljam/préseljem a hagymát közben kóstolgatva, de akkor hány darabbal induljak neki. 2-3 fokhagyma megfelelő indítás, vagy az már túl fokhagymássá teszi a majonézt?<br />
<br />
3.) "tetejére kevés oliva olajat": mennyi a kevés? Teljesen ellepje a hagymát, vagy épp csak alatta legyen egy kicsi, vagy mindegy?<br />
<br />
4.) a balzsamecettel egyébként fontos, hogy rottyanjon egyet a hagyma, vagy ha kevés lett, akkor utólag is rakhatok hozzá?<br />
<br />
Bocsi, ha nagyon alap dolgokat is meg kérdezek, de tapasztalat híján ezek nem egyértelmű dolgok.<br />
<br />
Üdv,<br />
<br />
Gabe
https://fozosuli.blog.hu/2009/10/20/londonban_sej_csecsi_pecsenye_krisztivel/full_commentlist/1#c7430558
Válasz erre: Londonban sej - Csécsi pecsenye Krisztivel
2009-10-21T20:15:06+02:00
2009-10-21T20:15:06+02:00
kocoska77
http://blog.hu/user/309092
<a href="http://fozosuli.blog.hu/2009/10/20/londonban_sej_csecsi_pecsenye_krisztivel?fullcommentlist=1#c7413869" class="reply_nick_76371" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 7413869 );">@aragka</a>: Szia:) Örülök, hogy idelátogattál:) Köszönöm a dícsérő szavakat, nagyon-nagyon jól estek:) Sikerként könyvelem el, hogy megéheztél;) Gyere vissza minél sűrűbben, örülnék neki!<br />
<br />
Üdv:<br />
<br />
Kócoska
https://fozosuli.blog.hu/2009/10/20/londonban_sej_csecsi_pecsenye_krisztivel/full_commentlist/1#c7413869
Válasz erre: Londonban sej - Csécsi pecsenye Krisztivel
2009-10-20T12:44:12+02:00
2009-10-20T12:44:12+02:00
aragka
http://blog.hu/user/76371
Sziasztok mindhárman!<br />
<br />
Eddig csak hallottam a blogról, most meg is néztem. Igen jó. Meg is éheztem, sajnos. <br />
<br />
Csak így tovább, remélem sokáig visszajöhetek, ha valami finomat ennék :)<br />
<br />
Üdv:<br />
A.