A könnyű és gyors sütik közé bátran beállhat ez a süti is –mint általában a muffinokat, ezt sem túl nagy ördöngősség összeállítani: az ember összekeveri a hozzávalókat, belekanalazza a muffinformákba, betolja a sütőbe és 18-20 perc múlva kiszedi, kb. ennyi a tudomány.
Muffinreceptből annyi van, mint égen a csillag, én 2 okból favorizálom éppen ezt a változatot:
1. kávés és csokis, ez már csak jó lehet :), de egyébként tényleg nagyon finom az íze
2. istenien puha, egyáltalán nem száraz a tésztája, ami sajnos nagyon sok általam kóstolt muffinra igaz.
Hozzávalók:
(12 darabhoz)
30 dkg liszt
18 dkg cukor
2 nagyon púpos teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
½ teáskanál só
2 zacskó vaníliáscukor
12,5 dkg margarin
2 tojás
1, 5 dl erős kávé (ha gyerekek is eszik, akkor koffeinmentes, de akkor is erősre főzzük)
kevés tejszín
15 dkg étcsokoládé
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet a sütőporral, fahéjjal, cukorral, vaníliáscukorral, és a sóval. A margarint felolvasztjuk, és egyenként kikeverjük a tojással, a kávéhoz egész kevés tejszínt öntünk, és azt is hozzákeverjük. A csokoládét kis kockákra vágjuk. A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, és jól kikeverjük. A csokoládé kb. felét-kétharmadát a tésztához adjuk, a többit félretesszük. A muffinsütő mélyedéseibe 1-1 muffinpapírt teszünk, és a tésztát kanállal a 12 muffinforma között egyenletesen elosztjuk. A maradék csokikockát a tészták tetejére pakoljuk, egyenletesen elosztva. Kb. 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 18, max. 20 perc alatt készre sütjük. Nem lesz intenzív, erős kávé íze, éppen csak kellemesen kávés-fahéjas, nagy csokidarabokkal :) Koffeinmentes kávéval készítve kisgyerekeknek is adható.
Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel hírlevelünkre, ha elsőként akarsz értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, receptekről!