Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kb. 15 dkg sajt (a tészta nagyságától függ), pl. füstölt, vagy edámi, de lehet akár trappista is
1 tojás
szezámmag
kevés liszt
A tojást felverjük. A leveles tésztát nyújtódeszkán kitekerjük, és kb. 4-5 cm széles, 8-10 cm magas téglalapokra vágjuk. A sajtot vékony, kb. 0,5-1 cm vastag szeletekre, majd kis kockákra vágjuk (ekkora téglalapokba kb. 3x3 cm-es fér bele). Mindegyik téglalapba teszünk egy-egy sajtot, és a tésztába belecsomagoljuk. A szélüket megkenjük kevés felvert tojással és kézzel alaposan összenyomkodjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kicsit belisztezzük, hogy a tészta ne ragadjon rá, és a sajtos kockákat egymástól kis távolságra beállítjuk. Tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. Alacsony hőfokon (kb. 150 fok) kb. negyed óra alatt készre sütjük.