A Zuram - aki egyben fő szponzorom és lelkes kuktám is egyszemélyben - a háziorvosi váró falán lelte az alábbi tanácsokat egy hosszúra nyúlt lázas várakozás során:
- Nem fröcsköl a zsír, ha egy kevés sót rakunk bele.
- A hagyma és halszagot, kézről és deszkáról ecetes sós vízzel tüntethetjük el.
- Nyáron a tejet egy csipetnyi szódabikarbónával forraljuk fel, így nem savanyodik meg hamar.
- Az újburgonyát hámozás előtt erősen sózzuk meg, a héja így könnyen lejön.
- Nem tapad össze a tészta, ha főzéskor egy kanál olajat öntünk a vízbe (evőkanál).
- A világos színű ajtókon lévő ujjnyomokat el lehet tüntetni nyers burgonyaszelettel (utána azért töröljük szárazra). Ugyanígy tisztíthatunk olajfestékes falat is.
- Fémtárgyakról minden folt eltűnik, ha só és ecet keverékével tisztítjuk.
- Ha szőnyegünkben moly telepedett meg, borítsunk arra a részére vizes ruhát és forró vasalóval többször gőzöljük át. A forró gőztől a peték is elpusztulnak.
- Majdnem zaj nélkül verhetjük ki a húst, ha a deszka alá ruhát teszünk. (Konyharuhát ;) vastagon)
- A tej nem sül a lábas aljára, ha előbb a lábast hideg vízzel kiöblítjük.
Ti milyen praktikákat ismertek még?