Ma nagyon sötét, borús reggelre ébredtünk… Nem túlságosan jókedvűen battyogtam ki a konyhába reggelit készíteni, de mire kiértem, fel is derültem: eszembe jutott egy szuper vidító ital, a forró csoki:) Csokis tejet rendszeresen szoktam csinálni süti- vagy tortakészítés után megmaradt olvasztott csokiból, de most egy kicsit újragondoltam a reggeli italunkat: dobtam bele még néhány kocka finom tejcsokit, és miközben tejjel felforraltam, egy kis vaníliaesszenciával és egy csipet fahéjjal megbolondítottam, úgy tettem a párom elé. Csukott szemmel nagyokat szippantottunk a gőzölgő, csodásan illatozó csokiitalból, és már mosolyogtunk is.
Mire megittuk, a nap is kisütött:) Hát nem pompás?
Forró csoki
Hozzávalók:
½ l tej (én jó zsíros házitejet használok :))
10-15 dkg csoki (ki milyen töményen szereti, lehet vegyesen ét- és tejcsoki is)
1-1,5 teáskanál vaníliaesszencia
1 (nagyobb) csipet fahéj
A tejet feltesszük melegedni, beledaraboljuk a csokoládét, beletesszük a vaníliaesszenciát és a fahéjat, és rendszeres kevergetés mellett összeforraljuk. Kis bögrébe vagy poharakba töltjük.