Ennek az ételnek a báját az az összhang adja, ahogy harmonizál a sütőtök édessége a fűszeres-sós ízvilággal. Kóstoljátok meg, nagyon finom!
Csirkecomb fűszeres sütőtökkel
Hozzávalók:
kb. 1 kg csirke felsőcomb,
kb. ½ kg –3/4 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
1-2 evőkanál liszt
kevés reszelt gyömbér
kb. 4 evőkanál olívaolaj
kakukkfű
2-3 babérlevél
2 dl húsleves alaplé v. 2 dl víz 1-1,5 tyúkhúsleveskocka
2-3 nagyobb krumpli
só, bors ízlés szerint
tejföl
A csirkecombokat kicsontozzuk, és kevés olívaolajban hirtelen átsütjük, majd kivesszük. A sütőtököt megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk. A magokat a szivacsos résszel együtt kikaparjuk, majd a tököt megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a lisztet rászórjuk, és összekeverjük. Reszelünk rá egy kevés gyömbért, és azzal is elkeverjük. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra. A hagymát aprítsuk fel, és a hús után visszamaradt olajban fonnyasszuk üvegesre. Tegyük bele a sütőtökkockákat és pároljuk meg kissé, majd fűszerezzük friss kakukkfűvel, 2-3 babérlevéllel, frissen őrölt borssal –de óvatosan, ha valaki nem szereti a csípőset. Sózzuk is, de csak módjával, mert az alaplének/leveskockának is van sótartalma. Öntsük fel az alaplével, vagy vízzel és tegyük bele a leveskockát. Rakjuk bele a krumplit, a csirkecombokat, fedjük le, és közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhulnak benne a hozzávalók (hús, krumpli, sütőtök). Kóstolgassuk, és ha szükséges fűszerezzük még. Ha kész, tegyünk bele 1-2 kanál tejfölt (ízlés szerint), és keverjük össze. Tálaláskor tegyük a tányérra a combot, majd szedjünk mellé a sütőtökös köretből.