Íme túrós receptgyűjteményem legújabb darabja. Egészen friss, nemrég kaptam egy kedves ismerősömtől. Túró gyümölccsel, torta: ezek a szavak a finomságok netovábbját jelentik párom és anyukája számára –ők ha tehetnék, szerintem gyümölcsös túrót ennének, meg csokit csokival minden nap –ja, a Drága még kakaót is inna hozzá:) Mindjárt kettőt;)
Na, szóval eme megfontolásból ezt a receptet itthon kipróbáltam (iiisteni…), és majd a Zuram anyukájának születésnapjára szánom, meglepetésnek:)
Azért ne gondoljátok, hogy egy hete túrón élünk… :) Ma például lasagne-t csináltam ebédre - határozottan NEM túrósat:)
Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók:
½ kg túró
¼ kg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
4 dl tej
1 csomag Horváth Rozi zselatin
½ cirom héja reszelve + pár csepp citromlé
1 kis csomag Győri Édes Kókuszos keksz
2-3 banán, eper, őszibarack v. más gyümölcs (lehet befőtt is)
A túrót egy tálban összetörjük, beletesszük a porcukrot és a vaníliáscukrot, és összekeverjük. A margarint felolvasztjuk és a túróhoz keverjük. A tejet megmelegítjük és belerakjuk a zselatint, majd azt is a masszához adjuk. Egy közepes méretű jénai tál alját kirakjuk a kókuszos keksszel, rákarikázzuk a banánt (v. más gyümölcsöt), majd rásimítjuk a túrós massza felét. Erre ismét keksz –gyümölcs-massza kerül, végül a tetejét gyümölccsel rakjuk meg, és színtelen tortazselét csorgatunk rá (a torta közepéről indulva), amit előzőleg a tasak hátuljára írt módon elkészítünk.
A kész tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük.